Betere bescherming van internationale medewerkers

Betere bescherming van internationale medewerkers

Zonder (internationale) werknemers is een bedrijf geen geoliede machine. Onderdeel van het Masterplan Internationale Werknemers van Glastuinbouw Nederland is dat de organisatie een van de betrokken agrarische werkgevers organisaties is bij het 10-puntenplan van LTO Nederland. De 10 voorstellen in het LTO Nederland plan, dragen allemaal bij aan een betere bescherming van internationale werknemers. Goed werkgeverschap en een gelijke arbeidspositie voor internationale werknemers is daarbij topprioriteit.

Zonder (internationale) werknemers is een bedrijf geen geoliede machine. Daarbij zijn de niet-Nederlandse werknemers óók echt onmisbaar. Mede dankzij hun inzet excelleren Nederlandse groente-, fruitproducenten en staan ze aan de top van de bloembollen-, bloemen- en plantenteelt. Goed werkgeverschap en een gelijke arbeidspositie voor internationale werknemers is daarbij topprioriteit. Gelukkig gaat dit vaak goed, maar helaas niet altijd. Dat is natuurlijk ook een van de redenen waarom het Masterplan Internationale Werknemers tot stand gekomen is.

Sectorbrede aanpak
Onderdeel van dit Masterplan is dat Glastuinbouw Nederland een van de betrokken agrarische werkgevers organisaties is bij het 10-puntenplan van LTO Nederland. Waar LTO Nederland zorg draagt voor een sectorbrede aanpak, zorgen de meewerkende organisaties (daar waar daar een behoefte wordt gevoeld) voor een doorvertaling binnen de verschillende sectoren naar eigen masterplan. Glastuinbouw Nederland is hiermee aan de slag gegaan.

De tien voorstellen in het LTO Nederland-plan, dragen allemaal bij aan een betere bescherming van internationale werknemers. De komende periode worden deze voorstellen uitgewerkt naar concretere projecten. Glastuinbouw Nederland houdt leden op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de voorstellen binnen de glastuinbouwsector.

Benieuwd naar alle voorstellen? Ze zijn hier te bekijken.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel