Corvus Drones wint challenge

Corvus Drones wint challenge

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) organiseerde de International Micro Air Vehicle (IMAV) Greenhouse Challenge om drone- en data-innovatie in de kas te stimuleren. Van over de hele wereld deden zo'n 10 teams mee aan de challenge. Corvus Drones won de challenge.

Het Nederlandse Corvus Drones ontwikkelt een volautomatische vliegende kasdrone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector. Een belangrijke ontwikkeling in de tuinbouw is de transitie naar 'precisietuinbouw' en datagedreven telen, waarbij gewassen op plantniveau worden gemonitord. Het vereist een hoge mate van automatisering, van gegevensverzameling, gegevensinterpretatie tot fijngeschaalde gewasacties. Drones hebben het potentieel om een ??belangrijke rol te spelen in dit domein omdat ze in drie dimensies kunnen bewegen en elke kaslocatie kunnen observeren tegen lage operationele kosten.

De deelnemende teams hebben een lichtgewicht drone ontwikkeld die autonoom kan navigeren tussen de hogedraad teelt van een tomatenkas. Het doel is om het gewas te monitoren, een plantenziekte op te sporen en CO2 en temperatuur in de kas te meten. Autonoom betekent dat de drones volledig geautomatiseerd vliegen, dus zonder handmatige tussenkomst.

Corvus Drones won de Challenge vanwege de vlekkeloze vlucht, het nauwkeurig monitoren van het gewas, het detecteren van de ziekte en de inzichtelijke heatmap (temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid). Gerhold ten Voorde, oprichter van Corvus Drones: "Het ontwikkelteam heeft in een paar maanden tijd geweldig werk geleverd. We hebben de ontwikkeling van rijnavigatie, die oorspronkelijk gepland was voor 2023 in ons tomatenoogstvoorspellingsproject, verder ontwikkeld. Het was een indrukwekkende taak om ook navigatie, detectie en rapportage in een volledig geautomatiseerde loop te krijgen. Onze partner Pheno-Inspect uit Duitsland voerde de computer vision analyse uit via de Corvus Cloud en heeft perfect werk geleverd. Het was geweldig om te zien hoe alle teams in TomatoWorld nieuwe innovatieve dronetechnologieën voor de tuinbouw ontwikkelden. Dit is een cruciale stap naar volledig geautomatiseerde dataverzameling voor opbrengstvoorspelling en autonoom telen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel