Dutch Food Week opent met Boer Burger Markt
Geplaatst op 17 juni 2022
Bekijk hier de aankondiging met Burgemeester Jack Mikkers
Op de Bossche markt laat Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het bomvolle programma. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo's, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners.
's-Hertogenbosch als gaststad
De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in 's-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in 's-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester Jack Mikkers: "Hier in 's-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan ver onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast bij de tijd van nu. En dat kan ook. Juist hier - in Noordoost-Brabant - waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen."
De centrale opening met de Boer Burger Markt is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met 's-Hertogenbosch: "Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel."
Programma Dutch Food Week 2022
Naast de opening in 's-Hertogenbosch van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land tussen 8 en 15 oktober. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van ons voedsel. Het centrale thema is Aan Tafel! en het gaat vooral om gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en verschillende bedrijven en instanties.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws