Halffabrikaten uit reststromen fruit

Halffabrikaten uit reststromen fruit

Het Fieldlab ‘Voorkomen voedselverspilling’ van Greenport West-Holland is gestart. Een van de eerste bedrijven die zich hebben aangesloten, is Half-Baked. Half-Baked werd opgericht in 2024 en zorgt ervoor dat reststromen van fruit langer houdbaar blijven. Hiervoor doen ze veel onderzoeken naar onder meer nutriënten en microbiologische activiteiten, om hier vervolgens hun eigen halffabricaten van te produceren.

Josimar Barbolina (Business Development Manager van Half-Baked) vertelt: “We zijn aangesloten bij het Fieldlab, omdat we nog veel onderzoeksvragen hebben over de beste manier om de reststromen te conserveren, machines, toepassingen en mogelijke nieuwe producten. Daarnaast zoeken we mogelijke aanbieders van reststromen én afnemers van onze halfproducten.”

Komende tijd zullen studenten van Lentiz en Hogeschool Inholland aan de slag gaan met de onderzoeksvragen van Half-Baked. Greenport West-Holland kijkt met plezier uit naar deze samenwerking. Meer over Half-Baked en het Fieldlab lees je hier.

 

Bron:

Deel artikel