Missie Nederlandse glastuinbouw naar India

Missie Nederlandse glastuinbouw naar India

Van 15 tot en met 20 november vindt een veelbelovende Nederlandse tuinbouw handelsmissie naar India plaats. De missie is de eerste gezamenlijke activiteit van de meerjarige publiek-private samenwerking PIB NLHortiRoad2India, waarvoor het convenant in oktober in Ahoy, Rotterdam is ondertekend.

De PIB NLHortiRoad2India wil de Nederlandse tuinbouwsector positioneren als partner voor India om te voldoen aan de toenemende vraag van India naar verse, veilige en voedzame groenten en fruit. De delegatie bezoekt de staten Karnataka en Maharashtra en neemt van 16 - 18 november deel aan de Bangalore Tech Summit, het grootste technologie-evenement van Azië. De handelsmissie is geïnitieerd en georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta (DGD), InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Nederlandse ambassade in New Delhi, India. Maar liefst negen bedrijven nemen deel.

Voedselveiligheid
Voedselveiligheid is een van de speerpunten van de Indiase overheid. De vraag naar veilige, verse en hoogwaardige groenten en fruit in India neemt toe. Er is ook een opkomende markt van consumenten die bereid zijn premium prijzen te betalen voor premium producten, en die markt zal naar verwachting in de toekomst alleen maar groeien door de bevolkingsgroei en een toenemend aantal binnenlandse en buitenlandse reizigers. India's ontwikkelende tuinbouwsector en de groeiende detailhandel en horeca kunnen niet volledig voldoen aan de vraag naar lokaal geproduceerd voedsel. Daarom kan het Nederlandse consortium HortiRoad2India, door samen te werken en innovatieve Nederlandse oplossingen aan te passen aan de lokale omstandigheden, de Indiase tuinbouwsector ondersteunen om producten van betere kwaliteit te produceren. En op hun beurt kunnen voedselproducenten hotels, restaurants en supermarkten voorzien van producten die niet alleen langer meegaan, maar ook verser, gezonder, schoner en met minder middelen geproduceerd zijn.

Langdurig partnerschap
Het PIB NLHortiRoad2India cluster bestaat uit Nederlandse turnkey leveranciers en gespecialiseerde bedrijven die de gehele groente- en fruitketen bestrijken. Desh Ramnath, Business Developer en Adviseur India bij DGD: ''Het cluster streeft naar langetermijnverbindingen met Indiase retailers, investeerders, AgTech-bedrijven en kassenbouwers om nieuwe mid- en hightechkassen te ontwikkelen en bestaande kassenfaciliteiten te verbeteren. Het cluster combineert zijn wereldwijde expertise met lokale ervaring om Indiase consumenten te voorzien van gezond voedsel en tegelijkertijd banen en inkomsten te genereren voor alle betrokkenen. Nederlandse technologie en kennis kunnen ook bijdragen aan het verbeteren van het productieproces en het verlengen van de houdbaarheid van voedsel. De gecombineerde kennis en geïntegreerde oplossingen van het cluster kunnen India ondersteunen bij het lokaal telen van veilige en gezond eten, waarbij minder schaarse middelen, zoals water, worden gebruikt.''

Programma van de handelsmissie
Voor deze handelsmissie is een aantrekkelijk publiek en privaat programma samengesteld. Naast deelname aan de Bangalore Tech Summit bezoekt de delegatie de University of Agriculture in Karnataka, een Praktisch Trainings Centrum, en diverse kassenprojecten. Daarna volgen kennissessies, diepgaande matchmaking-sessies en een netwerkreceptie onder leiding van de consul-generaal. Daarnaast maken ontmoetingen met investeerders, projectontwikkelaars, de detailhandel en de horeca in Karnataka en Maharashtra deel uit van het volgepakte 5-daagse programma.

Deelnemende organisaties
De inkomende missie wordt georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta (DGD), het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangalore, InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Nederlandse Ambassade in New Delhi, India. De volgende organisaties nemen deel aan deze veelbelovende missie: Bayer- de Ruiter Seeds, Hoogendoorn Growth Management, Horti XS, Lumiforte, Koppert, Meteor Systems, Priva, van der Hoeven Tuinbouwprojecten en Viscon.

 

Bron:

Deel artikel