'Kassen in Westland opofferen voor woningbouw'

'Kassen in Westland opofferen voor woningbouw'

Het aantal kassen in de gemeente Westland staat onder druk. Er komen steeds meer mensen in het kassengebied wonen en daarom zoekt de politiek naar mogelijkheden om al die inwoners te huisvesten. Kassen laten verdwijnen lijkt de oplossing, maar is het Westland dan nog wel Westland, vraagt de WOS zich af.

Bram en zijn vriendin Lisanne hebben eindelijk een woning gevonden in Wateringen. "We hebben maanden gezocht", vertelt het stel tegen de WOS. "Alle woningen die we graag wilden, waren veel te duur, of ze waren meteen verkocht. Huizen voor jonge starters zijn er bijna niet in Westland."

Zij zijn niet het enige stel dat al maandenlang moedeloos zoekt naar een woning in Westland. Het kassengebied is onverminderd populair als woongebied. Per jaar komen er zo'n 2.000 inwoners bij en als die trend doorzet, telt het Westland over pak 'm beet vijftien jaar meer dan 140.000 inwoners.

Westland verkopen
De politiek erkent het probleem ook. "Het Westland slibt dicht, het wordt een uitdaging om dat probleem op te lossen", aldus fractievoorzitter Dave van Koppen van coalitiepartij LPF Westland. "Als we hier met elkaar prettig willen blijven leven en dingen willen doen, dan moeten we nu al nadenken over hoe we al die mensen gaan huisvesten", zegt ook Remmert Keizer van Gemeentebelang Westland.

LPF Westland heeft wel een idee. "Wij willen best wat kassen opofferen voor woningbouw", zegt Van Koppen. "Woontorens voor jonge starters zijn hard nodig." Keizer is het daar deels mee eens: "Je kunt wel de hoogte in, maar al die mensen moeten ook over de wegen en onze infrastructuur is daar niet op berekend. We moeten echt met elkaar de discussie aan waar we naartoe willen met dit gebied. Het is niet zo dat we Westland willen verkopen, maar we zijn wél voorstander om oud glas te saneren ten gunste van innovatieve tuinbouwbedrijven die ons verder kunnen helpen. We willen dat Westland koploper blijft als het gaat om tuinbouwkennis. Maar we moeten ons gebied anders gaan indelen."

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel