Koppert Cress lanceert nieuw product: Moai Caviar

Koppert Cress lanceert nieuw product: Moai Caviar

Koppert Cress introduceert Moai Caviar, een vers geteelde zeedruif. Moai Caviar staat bekend als 'Umibudo', het Japanse woord voor 'Sea Grapes' of 'Green Caviar'. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven.

Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun 'popperige' structuur. De balletjes breken gemakkelijk op de tong, waardoor een aangename zilte smaak vrijkomt. Een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gel-achtig en sappig mondgevoel.

Moai Caviar is perfect voor toppings van canapés, in combinatie met cocktails of als functioneel item in verschillende vis, schaaldieren, schelpdieren, tempura, sushi, soepen, salades of rijstgerechten, zo laat Koppert Cress weten. Ook in combinatie met desserts kan het heel bijzonder zijn.

"Spoel licht af, laat het drogen en eet het rauw zoals sashimi. Moai Caviar snel blootstellen aan ijswater, zal de textuur versterken en de smaak verbeteren. Pas op dat u geen dressing van bovenaf aanbrengt, omdat de zeedruiven hierdoor verdorren."

Moai Caviar is het hele jaar door beschikbaar, wordt gekweekt en vervoerd in zout water en kan gemakkelijk tot zeven dagen worden bewaard bij een kamertemperatuur van 17-25 °C. Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel