Langere houdbaarheid agf door toepassing van ozon

Langere houdbaarheid agf door toepassing van ozon

Al meer dan 18 jaar wordt ozon toegepast voor het bestrijden van schimmels, bacteriën en virussen in water en in lucht. Minder bekend is dat ozon ook ethyleen afbreekt, waardoor de houdbaarheid van vers fruit en groenten substantieel verlengd wordt.

Dat tegelijkertijd de omgeving ook gezuiverd wordt van allerlei bacteriën en virussen, heeft ook een positief effect op de gezondheid van de mensen die in die ruimten werken. Een juiste dosering en een correcte toepassing is cruciaal belang voor een optimale zuivering.

FreeAir en FreeWater
FreeAir en FreeWater zijn Nederlandse ontwikkelaars en producenten van CE-gecertificeerde water- en luchtzuiveringsinstallaties, beide gevestigd op ABC Westland in Poeldijk. Door bundeling van kennis en ervaring hebben zij een methode ontwikkeld om water en lucht op natuurlijke basis te zuiveren, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Een methode die zelfs werkt om het COVID-19 virus te bestrijden in de lucht en in het water.

Luchtzuivering
Voor luchtzuivering maakt FreeAir uit Poeldijk gebruik van luchtbehandelingssystemen, die in een luchtkanaal of luchtkast worden geplaatst. De systemen bestaan uit een UV-C lamp, een zuurstoflamp en een zuurstofsensor, die er gezamenlijk voor zorgen dat bacteriën, virussen en schimmels worden gedood, ethyleen wordt afgebroken en geuren worden geneutraliseerd, resulterend in een gezonde en frisse omgeving in hallen, cellen, bedrijfsruimten en kantoorgebouwen.  

Waterzuivering
De zuivering van het proceswater door ozon wordt ondersteund middels een unit die algen, biofilm en parasieten vernietigt door ultrasone trillingen, die geen schadelijke bijwerkingen hebben. Door deze intensive zuivering is het gebruikte proceswater volledig geschikt voor hergebruik.

Omdat natuurlijke ozon schadelijk kan zijn voor de mens, produceren FreeAir en FreeWater ozon in eigen beheer. Deze ozon, gecombineerd met UV-C, heeft geen schadelijke bijwerkingen voor mens, dier of plant.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel