Milde mosterdsmaak met tonen van bloemkool

Milde mosterdsmaak met tonen van bloemkool

ACTUEEL HORTI THEMA - Koppert Cress blijft innoveren. Het bedrijf introceerde vorig jaar onder andere de Kyona Mustard Cress, een product met een milde mosterdsmaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter, aldus het bedrijf uit Monster.

"Kyona Mustard Cress combineert goed met stevige vlees en vissoorten. Denk aan tournedos of roggevleugel. Daarnaast past de cress goed bij koolsoorten en aardappel. Een oer-Hollands product dat ook nog steeds in Nederland wordt geteeld. Vaak wordt gedacht dat alle gele velden die we in de zomer zien koolzaadteelt is. Het tegendeel is waar, heel wat velden zijn juist mosterdteelten. Mosterd wordt vooral gebruikt als groenbemester. Maar voor Koppert Cress en voor de mosterdindustrie wordt juist het zaad geoogst."

Kyona Mustard Cress is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2°C en 7°C.

Lees hier meer over het product en bekijk een video

Bron: Goedemorgen

Deel artikel