Nieuwe CEO voor PlantLab

Nieuwe CEO voor PlantLab

Op 1 februari heeft Eelco Ockers (46) het stokje overgenomen als nieuwe CEO van PlantLab, de Nederlandse pionier op het gebied van indoor farming. Hij neemt de plaats in van Michiel Peters, die de laatste vijf jaar nauw betrokken was bij het bedrijf, waarvan de laatste twee als CEO. De komende jaren richt Ockers zich op de wereldwijde uitbreiding van de productielocaties van PlantLab.

Tot eind vorig jaar was Ockers CEO van de Duitse vestiging van het farmaceutisch bedrijf Stada. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties, zowel binnen als buiten Nederland, bij Reckitt Benckiser, Unilever en Procter & Gamble. Hij wil zijn ervaring gebruiken om het aantal wereldwijde productielocaties van PlantLab aanzienlijk uit te breiden en zijn missie te realiseren om de wereldwijde voedsel- (en energiecrisis) op te lossen.

"Michiel Peters is er de afgelopen jaren in geslaagd om PlantLab van de laboratoriumfase naar de productiefase te brengen", legt medeoprichter Leon van Duijn uit. "De focus van Eelco zal liggen op de wereldwijde uitbreiding van onze productielocaties, om de markt te bedienen en te laten groeien. Michiel Peters blijft als aandeelhouder en adviseur bij het bedrijf betrokken."

"Het potentieel van de gepaneerde technologie van PlantLab is enorm", zegt Ockers. "Onze productielocatie in Amsterdam heeft de afgelopen jaren bewezen dat de technologie zeer geschikt is voor grootschalige toepassing. Tot ons klantenbestand behoren al bedrijven als Van Gelder en Picnic en ook onze vestiging in Indianapolis maakt een zeer snelle groei door. Dit is het moment om onze wereldwijde expansie te versnellen."

De technologie van PlantLab maakt het mogelijk om over de hele wereld groenten en kruiden te telen, zoals tomaten, komkommers, basilicum en munt. Dit kan zelfs in kale gebieden of stedelijke locaties. Dankzij uitgekiende temperatuur-, vocht- en lichtregeling bereiken de gewassen hun maximale potentieel met een reductie van 95% van het waterverbruik en de totale eliminatie van chemische herbiciden en pesticiden. Licht komt van speciaal ontworpen leds die de specifieke golflengte produceren die de plant nodig heeft voor fotosynthese. Doordat de productielocaties dicht bij de eindklanten en consumenten kunnen liggen, hoeven de voedselgewassen niet over lange afstanden te worden vervoerd, wat leidt tot sterk verminderde CO2-uitstoot, lagere kosten en minder voedselverspilling.

PlantLab heeft zijn R&D-site in Den Bosch, de grootste van dergelijke sites ter wereld op het gebied van verticale landbouw. De commerciële productielocatie in Amsterdam is de grootste van een dergelijke locatie in Europa. Naast de vestiging in Amsterdam heeft PlantLab ook productielocaties in Indianapolis, USA en op de Bahama's. Het bedrijf is volop bezig met het opschalen en uitbreiden van haar activiteiten in de VS en Europa en heeft internationaal al meer dan 100 medewerkers in dienst.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel