Veiling Poeldijk wordt zakelijke hotspot
Geplaatst op 06 juni 2023
De Poeldijkse groenten- en fruitveiling dateert uit 1929 en is sinds 2002 een Rijksmonument. Het karakteristieke uiterlijk zal na de verbouwing dan ook intact blijven. Het interieur krijgt wel een complete metamorfose. Het gebouw telt straks in totaal ca. 1.000 m2 kantoorruimte. Die is bestemd voor een brede doelgroep van zakelijke dienstverleners. Huurders krijgen er de beschikking over kantoorruimte die aan alle moderne eisen voldoet. Zo wordt met het duurzame kantoorgebouw De Klok getracht energielabel A te behalen en er worden zonnepanelen en duurzame installaties geplaatst. Na oplevering zijn de kantoorunits vrijwel direct te betrekken en onder meer voorzien van vloerafwerking, scheidingswanden, klimaatinstallaties en glasvezelaansluiting. De pantry en keuken zijn voor gezamenlijk gebruik.
Auditorium en brasserie
Een aantrekkelijke toevoeging aan het concept is de realisatie van een auditorium in het hart van het gebouw. Hier hebben huurders en externen de mogelijkheid om presentaties, bijeenkomsten en evenementen te houden. Het auditorium wordt voorzien van de modernste audiovisuele technieken. In De Klok wordt ook ruimte gereserveerd voor een horecaondernemer die een brasserie of lunchroom gaat exploiteren. Ook de catering voor events kan daarmee intern worden verzorgd.
Uitgroeien tot zakelijke hotspot
Door de unieke uitstraling, de eigentijdse faciliteiten en de centrale ligging moet De Klok uitgroeien tot zakelijke hotspot van het Westland. De mix van huurders zal naar verwachting synergie voor alle partijen opleveren. Door de locatie, op de hoek van de Monsterseweg en de Nieuweweg, is De Klok ideaal bereikbaar vanuit zowel het Westland als Den Haag. Rondom het gebouw is voldoende parkeerruimte te vinden.
Veiling tot 1970
Tot 1970 is er geveild in de groenten- en fruitveiling op het kruispunt. Door de bouw van veiling Noord werd het pand overbodig. Veel Westlanders kennen het gebouw met de markante, 20 meter hoge toren ook nog als bedrijfspand van technisch installatiebedrijf Van der Arend. Sinds 2019 staat het leeg. De naam De Klok is eenvoudig verklaarbaar: op alle vier zijden van de toren is een uurwerk te vinden en daarnaast gebeurde het veilen middels de veilingklok. De ontwikkelaar hangt het graag aan de grote klok. De vier klokken zijn hersteld en werken vanaf vandaag weer. Een mooie dag voor de ‘klok-off’ van dit project!
Vanaf 21 juni start verhuur
De herontwikkeling is in handen van AntWood, gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. De Westlandse ontwikkelaar is onder meer ook betrokken bij de restauratie Raadhuis op de locatie van het voormalige gemeentehuis in ‘s-Gravenzande. Vanaf 21 juni start de verhuur. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven via de website www.deklokwestland.nl.