Programma Dutch Food Week

Programma Dutch Food Week

Tussen 10 en 17 oktober vindt de zesde editie van Dutch Food Week plaats. Centraal staat de vraag: wat eten we en hoe komt het op mijn bord? Er wordt voor deze editie voor het eerst gebruik gemaakt van een centrale locatie: het Schouwburgplein in Rotterdam.

In Rotterdam presenteert Dutch Food Week tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten. Daarnaast is er een podium waar gedurende de week korte intermezzo's, zoals dialogen, politieke statements en (kook)demonstraties plaatsvinden.

Zaterdag 10 oktober: Opening Dutch Food Week met DFW-voorzitter Dirk Duijzer
Dirk Duijzer is tevens voorzitter Topsector Agri & Food

Maandag 12 oktober: Thank a Farmer Day in Rotterdam
Met diverse sprekers verzorgd door Stichting Boer Bewust (Kees Maas & Koos in 't Veld)

Dinsdag 13 oktober: Dutch Food Price Debat
Thema: 'groenten en fruit goedkoper, vlees en frisdrank duurder, goed idee!'
Deelnemers aan het debat zijn:
•    Prof. Jaap Seidell, hoogleraar voedsel en gezondheid VU, voorzitter RvA TAPP Coalitie
•    Adrian de Groot Ruiz, directeur True Price
•    Dirk Duijzer, boegbeeld topsector Agri & Food
•    Karin Bemelmans, NAGF / GroentenFruit Huis
•    Ad Balthus, bestuurslid Agractie
•    Caroline van der Plas, voorzitter/lijsttrekker BoerBurgerBeweging
•    Jeroom Remmers, directeur TAPP Coalitie

Woensdag 14 oktober: Nationale Dag van Groenten & Fruit

Donderdag 15 oktober: Dag van de Zeevruchten
 
Vrijdag 16 oktober: BoerBurgerBrunch op de Binnenrotte

Zaterdag 17 oktober: afsluitende dag
Officieel programma met prominente gasten uit de agrifood-wereld

Dutch Food Week 2020 kent initiatieven en evenementen die in het hele land plaatsvinden. Van een Bakkie bij de Boer tot zelf fruit plukken in een boomgaard: van 10 t/m 17 oktober vindt er heel veel plaats in Nederland op het gebied van voedsel. Bekijk het hele programma: www.dutchfoodweek.nl.


Bron: Goedemorgen

Deel artikel