Pulled Mushroom!
Geplaatst op 03 februari 2020
Dat de paddenstoel een opmars maakt binnen de vega(n) scene is een feit. Steeds meer exotische paddenstoelsoorten weten hun weg te vinden naar het bord van de consument. Een positieve ontwikkeling omdat de milieuvoetafdruk van de paddenstoel vele malen kleiner is dan dat van dierlijke producten. Banken Champignons zag deze ontwikkeling als een uitgesproken kans om hun nieuwste paddenstoel innovatie te introduceren binnen de vega(n)markt.
Low & Slow
De oesterzwammen in de Pulled Mushroom zijn gekruid, gerookt en bereid volgens het low & slow principe op écht appelhout. Door het unieke bereidingsproces ontstaat er tijdens het pullen een draadjesstructuur die veel weg heeft van Pulled Pork. Bijzonder, aangezien er alleen oesterzwammen en kruiden benodigd zijn om de 100% plantaardige Pulled Mushroom te creëren. Daarnaast mag het product de claim ''bron van eiwitten'' voeren. Bovendien krijgt de consument bij één portie Pulled Mushroom al 100g groenten binnen.
Instagrammable
Door de heldere kleuren, vormen en illustraties valt de verpakking direct op in het koelschap van de vegetarische/veganistische producten. Er is gekozen om de uitstraling eigentijds te maken waarmee ook jongere doelgroepen aangesproken worden. ''We hopen iedereen te inspireren en te motiveren met nieuwe paddenstoel bereidingstechnieken die rechtstreeks op Instagram gedeeld kunnen worden.'' aldus Edward Vonk, marketingmanager bij Banken Champignons.
Meer informatie is te vinden op www.champicuisine.eu/pulled-mushroom
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws