Rotterdam centrale locatie Dutch Food Week 2020

Rotterdam centrale locatie Dutch Food Week 2020

Het Schouwburgplein in Rotterdam vormt de centrale locatie van de zesde editie van Dutch Food Week. Dat is onlangs op het Stadhuis van de havenstad beklonken door wethouder Barbara Kathmann en DFW-voorzitter Dirk Duijzer. Dutch Food Week wordt gehouden van 10 tot en met 17 oktober 2020. Centraal staat de vraag: wat eten we en hoe komt het op mijn bord?

In Rotterdam presenteert Dutch Food Week tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten. Daarnaast is er een podium waar gedurende de week korte intermezzo's, zoals dialogen, politieke statements en kookdemonstraties plaatsvinden. Wethouder Kathmann (foto links) haalt hiermee vers voedsel de stad in: "Rotterdam heeft een cruciale rol in het Europese voedselsysteem. Onze haven voedt 500 miljoen consumenten in Europa. Daarnaast werken stad en regio aan oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van voedselproductie, zaadveredeling, transport en logistiek, onderzoek en ontwikkeling en onderwijs."

Een zichtlocatie als 'evenementenhart' is nieuw voor Dutch Food Week, dat in 2020 voor de zesde keer wordt gehouden. Voorzitter Dirk Duijzer (foto rechts) is blij met de koppeling met Rotterdam: "Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Dagelijks worden grote hoeveelheden land- en tuinbouwproducten via Rotterdam gedistribueerd naar bestemmingen in met name Noordwest-Europa. De volledige keten is in de regio Rotterdam vertegenwoordigd, van het tuinbouwgebied in het Westland tot de veehouderij in het Groene Hart. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel." 

Programma Dutch Food Week 2020
Naast het centrale programma van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land. Via een livestream op een groot scherm op het Schouwburgplein in Rotterdam wordt met andere foodregio's de omvang van Dutch Food Week in beeld gebracht. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis laten maken met gezond Nederlands voedsel. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en verschillende bedrijven en instanties.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel