Sensor meet vitamines in groente en fruit

Sensor meet vitamines in groente en fruit

Hoe weet je hoeveel vitamine C er in je tomaat zit of wat het gehalte aan vitamine B11 is in een aardbei? Met een kleine, goedkope biosensor is het voor telers van groente en fruit mogelijk om - real time - te meten hoe het ervoor staat met de vitamines in hun producten.

Via het Interreg project Food Screening EMR werken Nederlandse en Belgische bedrijven en kenniscentra aan de (door)ontwikkeling van een slimme sensortechnologie voor snelle, eenvoudige en goedkope detectie van vitaminen in voedingsmiddelen tijdens het productieproces.

Deze on-site meettechnologie biedt telers van groente en fruit de mogelijkheid om met state-of-the-art teelttechnieken te sturen op het duurzaam en stabiel verhogen van het vitaminegehalte in gewassen. Daarnaast wordt er binnen dit project onderzocht hoe de sensortechnologie ingezet kan worden bij de onderbouwing van claims over de voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen van producten.  

Lees hier verder

Bron: Brightlands

Deel artikel