'Sharon's Good Food'
Geplaatst op 20 juni 2022
Bekijk de eerste aflevering hier
Vegan crčme patissičre en Ohitashi
Sharon duikt in de eigenzinnige keukens van nationale en internationale chefs zoals Noah Tucker (Lady Bird & Yerba), Joris Bijdendijk (o.a. RIJKS & Wils) en Kitsanin 'Kit' Thanyakulsajja(Undercover). In de eerste drie afleveringen koken drie avant-garde Nederlandse chefs met internationale roots vernieuwende recepten. Zo maakt chef Bijdendijk een vegan crčme patissičre met pastinaak en Nedervanille, kookt chef Kit een paksoi Ohitashi (groente in Japanse dashi-bouillon getrokken), en deelt chef Tucker zijn signatuurgerecht Southern Fried Chicken van restaurant Lady Bird.
Voedselvisie 2050
Provincie Flevoland, initiatiefnemer van het Food Forum en Sharon's Good Food show, heeft chef-kok Sharon de Miranda gevraagd om een gezond, lokaal en duurzaam menu van de toekomst te ontwikkelen. Dit menu is geďnspireerd op het EAT-Lancet principe en heeft onlangs het Greendish cerificaat ontvangen. Het menu voldoet hiermee als eerste in Europa aan de voedselvisie voor 2050, opgesteld door de EAT-lancet commissie. Naast meer plantaardig eten is ook regionaal geproduceerd voedsel een speerpunt. Het EAT- Lancet model is de inhoudelijke ruggengraat van Sharon's Good Food show.
Over Food Forum
Food Forum is het Flevolandse paviljoen op Floriade Expo 2022. Het is gebouwd op man-made land, meters onder zeeniveau. Met grassen en gipsbloemen in de tuin als knipoog naar het zeeschuim. Hier presenteren Flevolandse ondernemers zich, en kun je de Flevoland Food Experience bezoeken waar je virtueel een vlucht maakt over het voedsellandschap van Flevoland. Sharon de Miranda is vanaf het allereerste begin betrokken en kookt hier dagelijks met lokale producten van Flevolandse bodem volgens het Eat Lancet principe.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws