Sterke pijplijn BASF sterkt voedselzekerheid
Geplaatst op 21 april 2022
Binnen deze belangrijke gewassen blijft BASF innoveren op gebied van zaden en traits, zaaizaadbehandeling, biologische en chemische gewasbescherming, evenals digitale landbouwkundige oplossingen en zal BASF grote projecten lanceren in al deze gebieden in de komende jaren. De waarde van de innovatiepijplijn is sterk, met een geschat piekverkooppotentieel van meer dan €7.5 miljard. Het belang van de producten en oplossingen van BASF voor de maatschappij neemt toe, aangezien het bedrijf systematisch duurzaamheidscriteria integreert in haar landbouwkundigonderzoek. In 2021 werd in de agrodivisie €900 miljoen besteed aan R&D, goed voor ongeveer 11% van de omzet van deze divisie. In 2022 zal BASF op een hoog niveau blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling van landbouwinnovaties.
BASF concentreert zich op geselecteerde gewassystemen in belangrijke regio's, en stemmen onze producten, technologieën en diensten af om telers te helpen hun gewassen optimaal te laten groeien, zelfs onder uitdagende milieuomstandigheden. "Landbouwinnovatie is essentieel om duurzame voedselproductie mogelijk te maken. We moeten de juiste balans vinden voor een betere opbrengst - een opbrengst die wordt geproduceerd op een manier die voldoet aan de eisen van toekomstige generaties, een minimale impact heeft op het milieu en agrariërs helpt in hun levensonderhoud te voorzien," aldus Livio Tedeschi, President van BASF Agricultural Solutions. "Onze innovaties maken zowel een productievere als duurzamere landbouw mogelijk - dit zijn belangrijke doelen die door de Verenigde Naties zijn geďdentificeerd en opgenomen in hun Sustainable Development Goals. Bij BASF Agricultural Solutions is hier prioriteit aan gegeven en hebben ons gecommitteerd aan duidelijke en meetbare doelstellingen om duurzame landbouw in 2030 te stimuleren."
"In het afgelopen decennium hebben we een breed product portfolio ontwikkeld dat gebruik maakt van alle technologieën die nodig zijn voor een duurzamere toekomst van de landbouw," zegt Dr. Peter Eckes, President R&D and Regulatory, BASF Agricultural Solutions. "Als een vertrouwde en betrouwbare innovatiepartner biedt ons onderzoek in de landbouw een langetermijnstrategie die agrariërs stabiliteit geeft in een veranderende wereld en hen in staat stelt de opbrengst te verhogen en de impact van de landbouw op natuurlijke hulpbronnen te verminderen."
Behoud van biodiversiteit
Om aan de behoeften van een groeiende wereldbevolking te voldoen, moeten de tarwetelers hun opbrengst de komende 20 jaar met 1,7% per jaar verhogen. BASF draagt hieraan bij door onderzoek te doen naar combinaties van haar producten en innvoaties die de landbouwkunidge resultaten en duurzaamheid optimaliseren. Ideltis™ hybride tarwe zal in de tweede helft van dit decennium gelanceerd worden. Het zal worden ondersteund door xarvio® Digital Farming Solutions voor een optimaa zaai advies via zonespecifieke veldanalyses en precisiee toepassingen van duurzame innovatieve gewasbeschermingsmiddelen, zoals het fungicide Revysol®, het insecticide Axalion™ en het herbicide Luximo®. Revysol® verhoogt de opbrengst, waardoor de landbouwer potentieel dezelfde productie kan behalen met 4% minder landbouwgrond. Ook de innovaties van de formulering van Revysol® stellen telers in staat de totale hoeveelheid toegepaste fungicide te verminderen, waardoor de CO2-uitstoot nog verder wordt verlaagd.
"Het verhogen van de opbrengst van tarwe met behulp van milieuvriendelijke oplossingen is essentieel voor het leveren van betaalbaar voedsel, het omkeren van het verlies aan biodiversiteit en het bereiken van de doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken", zegt Gustavo Palerosi Carneiro, Senior Vice President van BASF Agricultural Solutions EMEA & CIS. "Dat is waar we naar streven met onze holistische benadering van tarweproductie in Europa." Patrice Sainsard, tarweteler uit Frankrijk, rekent op deze gebundelde innovaties om de tarweopbrengst te verbeteren: "Ik word de laatste jaren geconfronteerd met steeds moeilijkere weersomstandigheden. Het is een uitdaging om een fatsoenlijke opbrengst te halen, maar we hebben een hogere opbrengst en oogstzekerheid in tarwe nodig om aan de voedingsbehoeften van een groeiende bevolking te voldoen - met nieuwe beperkingen door de Europese Green Deal, moeten we in principe meer doen met minder."
Lokale voedselproductie in kassen
BASF optimaliseert zaden en gewasbescherming voor het telen van voedsel in kassen. In 2021 opende het groentezaadbedrijf van BASF, opererend onder de merknaam Nunhems, een nieuwe ultramoderne kas voor de veredeling van groentezaden. De geavanceerde kassen besparen water, energie en andere landbouwkunidge inputs, en zullen worden afgestemd op de groentevariëteiten van BASF die speciaal voor deze omstandigheden zijn veredeld. Het bedrijf gebruikt moderne kassen als deze, om fundamenteel onderzoek te doen naar het efficiënt telen en oogsten van groentegewassen zoals tomaten, komkommers, paprika's en sla gedurende het hele jaar.
"De productie van voedsel in kassen wordt over de hele wereld steeds belangrijker. We anticiperen op de behoeften van de consument en ontwikkelen hiervoor veredelingsoplossingen, waarbij ze ook voordelen bieden op het gebied van duurzaamheid voor de samenleving en lekker gezond eten," aldus Vicente Navarro, Senior Vice President van BASF's vegetable seeds business. Samen met de groentezaadinnovaties zijn BioSolutions van BASF zoals het BioInsecticide Velifer® en het BioFungicide Serifel® geoptimaliseerd voor gebruik in kassen. Deze BioSolutions zullen de komende jaren wereldwijd gelanceerd worden, onder andere in de EU, China en Latijns-Amerika. Teler José Filipe Ruiz Chavez, die tomaten en paprika's teelt in kassen in Mexico, vertelt: "De ervaring die we met Serifel® hebben opgedaan is zeer goed. Het heeft de echte meeldauw teruggedrongen en onder controle gehouden. We hebben een krachtige en gezondere plant, en een schoner en biologischer eindproduct."
Bron: Goedemorgen