Studenten presenteren visie op voedselsystemen
Geplaatst op 09 december 2020
Wereldwijd ervaren mensen de impact van COVID-19 in de manier waarop ze toegang hebben tot voedsel, de manier waarop ze voedsel consumeren of de manier waarop hun gedrag impact heeft op de economie, het milieu en de samenleving. Kwetsbaarheden en dilemma's die al aanwezig waren, zijn door COVID-19 blootgelegd en verergerd.
In hoeverre kan ons toekomstige voedselsysteem aan alle nieuwe en al langer bestaande uitdagingen het hoofd bieden? En wie moet er worden betrokken bij het implementeren en ondersteunen van de veranderingen die we nodig hebben?
Food System in 10 years Challenge
Met de 'Food System in 10 years' Challenge werden studenten van WUR uitgedaagd om na te denken over de nodige veranderingen én over de manier om zulke veranderingen in het voedselsysteem te visualiseren om andere mensen te overtuigen om deze steunen. Veranderingen in de manier waarop we ons voedsel telen, produceren, verwerken, transporteren, bereiden en consumeren. En in de manier waarop deze activiteiten impact hebben op het milieu.
Zeven studententeams reisden 10 jaar de toekomst in. In de Stingerbol, op het World Food Center-terrein in Ede, toonden zij - op 7 december 2020 - op creatieve wijze hun reflecties op de periode 2020-2030 in de vorm van korte filmpjes van 2,5 minuten. Een deskundige jury beoordeelde de presentaties en via een livestream konden ook toeschouwers thuis kennisnemen van de presentaties en meestemmen voor een publiekswinnaar.
De jury bestond uit Channah Durlacher (WUR), Leon Meijer (Gemeente Ede), Roland van der Vorst (Rabobank) en Melchert Meijer zu Schlochtern (Greendocs Film & National History Unit NL).
Bron: Goedemorgen