Bol Peat verduurzaamt kokosproductie

Bol Peat verduurzaamt kokosproductie

Het tijdig leveren van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen ten behoeve van de productie van substraten is een belangrijk kwaliteitsaspect. Er wordt continu gezocht naar slimme manieren, die in de uitvoering ook duurzaam zijn voor mens en aarde. Bol Peat heeft in de kokosproductie hierin een volgende stap gezet.

De zoektocht naar duurzaam geproduceerde, hernieuwbare grondstoffen om tot een optimaal substraatmengsel te komen stelt leveranciers voor uitdagingen. Buiten de perfecte omstandigheden waarin het plantje kan groeien, is er een steeds scherper oog voor duurzaamheid.

Ook de partner leveranciers van Bol Peat in India en Sri Lanka vinden het duurzaam en verantwoord produceren van kokosproducten erg belangrijk. Zo gaat voldoende drinkwater altijd voor op watergebruik voor andere doeleinden. Water wordt gebruikt om overtollige zouten uit te spoelen en de kokos stabiel en veilig te maken. Dit proceswater wordt nu opgevangen en hergebruikt bij teelten zoals bananen, kokos, rijst, kurkuma en gember.

Omvangrijk duurzaam
Duurzaamheid betekent volgens Bol Peat veel meer. Om die reden verwacht het van de partner leveranciers dat zij op de productielocaties zorgdragen voor goede arbeidsomstandigheden en (medische) voorzieningen voor medewerkers. De persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd voor medewerkers én hun kinderen. Daarnaast richt Bol Peat ook de aandacht op de bewuste omgang met energie op de kokoslocaties.

Kokos is een belangrijke hernieuwbare grondstof in substraatmengsels en voor puur kokossubstraat. Wereldwijd maken telers en kwekers hier dankbaar gebruik van. De kokosproducten van Bol Peat worden geproduceerd in India en Sri Lanka, waar zij grip hebben op het hele productie proces. "Dat is belangrijk, want samen maken we een duurzamere wereld."

Bron:

Deel artikel