Takii lanceert groenteconcept vol krachtige fytonutriënten
Geplaatst op 16 januari 2020
De lancering richt zich op belangrijke Europese spelers in de voedingssector en vindt plaats tijdens de Fruit Logistica beurs, die wordt gehouden van 5-7 februari 2020 in Berlijn.
"We zijn verheugd om met behulp van de slogan 'The power of vegetables' smakelijke Phytorich-groenten te introduceren met een uitzonderlijk hoog gehalte aan gezonde fytonutriënten. We werken daarbij met wetenschappelijk onderbouwde data om de positieve gezondheidseffecten van bepaalde rassen met hoge fytonutriënten te ondersteunen", aldus Harm Custers, Head of Marketing bij Takii Europe.
De hoge levensverwachting dankzij een gezonde trekt hebben al jaren veel aandacht bij de consument in Japan en het Phytorich-concept heeft hier met succes op ingespeeld, sinds de lancering in Japan,en het Phytorich-concept heeft hier met succes op ingespeeld, sinds de lancering in Japan - 25 jaar geleden. Het Japanse veredelingsbedrijf Takii heeft zijn onderzoeksinspanningen consequent op dit gebied gericht, zonder daarbij gebruik te maken van genetische manipulatie, en is hiermee een pionier in de wereld van fytonutriënten in groenten geworden.
Fytonutriënten = natuurlijke gezondheid
Wetenschappelijke experts hebben meer dan 25.000 duizend fytonutriënten in plantaardig voedsel geïdentificeerd, waarvan duizenden in groenten en fruit. Fytonutriënten zijn natuurlijke stoffen die planten helpen beschermen tegen insecten en ziekten. Hun beschermende eigenschappen kunnen ook goed zijn voor de menselijke gezondheid. Fytonutriënten kunnen helpen om gezondheid te behouden en het lichaam te beschermen tegen bepaalde ziekten en zelfs veroudering. "Wij denken dat Phytorich-groenten een nieuwe oplossing kunnen bieden voor een tekort in bepaalde voeding of als alternatief voedingssupplement", zegt Custers. Functionele groenten van Phytorich hebben een onderscheidend fytonutritioneel profiel, die de kwaliteit én smaak van groenten niet verandert.
Goshiso PR-7-tomaat
Het vlaggenschip van het Phytorich-concept is de Goshiso PR-7-tomaat, die deel uit maakt van een uitgebreid assortiment andere groenten zoals ui, wortel, pompoen, boerenkool, mizuna, okra, spinazie, Chinese kool en peper. Tomaten zijn de rijkste natuurlijke bron van het carotenoïde lycopeen. Naast dat dit tomaten hun rode of roze kleur geeft, helpt lycopeen ook je lichaam om vrije radicalen te bestrijden: kleine chemische elementen die je cellen kunnen beschadigen, wat veroudering en ziekte kan veroorzaken. De Goshiso PR-7-tomaat van Takii bevat tweemaal zoveel lycopeen als gewone tomaten. De rijkheid aan lycopeen gaat hand in hand met een zeer hoog niveau van glutaminezuur, een stof die de karakteristieke "Umami" -smaak van Goshiso PR-7 veroorzaakt.
In Europa werkt Takii samen in een PPS project getiteld "De waarde van groenten en fruit". Met als doel om innovatieve meetmethoden te ontwikkelen en om te kunnen definiëren wat de fytonutriënten én gezondheidseffecten zijn van specifieke groentenrassen. Het zal Takii in staat stellen om nog beter te kunnen communiceren over de waarde van hun groenterassen. Uiteindelijk kan alleen zulke informatie bijdragen aan het versterken van het vertrouwen van consumenten, waardoor een consument bewustere en gezondere keuzes zal kunnen maken.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws