Tips tegen teveel snacken tijdens het thuiswerken

Tips tegen teveel snacken tijdens het thuiswerken

Thuiswerkers hebben de bedrijfskantine verruild voor hun eigen koelkast. Dat betekent geen kroketten of belegde broodjes meer. Maar wat kun je nu het beste eten om je goed te kunnen concentreren en beter te presteren tijdens de werkdag? Twee experts geven tips op AD.nl.

Het Voedingscentrum bracht in november 2020 een rapport uit, waarin staat dat sinds maart vorig jaar zo'n 17 procent van de Nederlanders is aangekomen, en gemiddeld 2,8 kilo. Everdien van der Leek, diëtist en gezondheidswetenschapper, legt uit: "Als je thuis werkt heb je meer eten tot je beschikking, en alles is dichterbij. Zorg dus dat er geen uitdagende dingen in de keukenkastjes liggen.''

Heleen Geubbels is neuropsycholoog en werkt bij de hersenstichting. "De hersenen wegen één tot anderhalve kilo, maar verbruiken twintig procent van je energie. Dat is heel veel, voor zo'n relatief klein orgaan. Voeding is dus zeker belangrijk voor hoe je hersenen functioneren.'' Ze geeft het voorbeeld van een keer per week vette vis eten. "Dat kan het risico op dementie verkleinen. Maar de link tussen voeding en de hersenen is van allerlei factoren afhankelijk en er is nog veel extra onderzoek nodig.'' 

Lees hier meer én bekijk de tips

Bron: AD.nl

Deel artikel