Verhaal EatThis. op Floriade
Geplaatst op 13 april 2022
Speciale aandacht krijgen de vraagstukken rond circulariteit, energie, duurzame voedselsystemen en water. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan wat tuinbouw anno 2022 te bieden heeft, maar wordt juist gekeken naar de uitdagingen voor de toekomst; de ontwikkeling naar duurzame, circulaire voedselproductie kan alleen slagen als iedereen hieraan bijdraagt. Om dit te bereiken, moet worden samengewerkt met de samenleving. Het is voor de bedrijven daarom van grote waarde om tijdens de Floriade de dialoog te zoeken met de bezoekers. Nu gaan stedelijke ontwikkeling en voedselproductie vaak ten koste van elkaar én de natuur (klimaat); er is een wereldwijde noodzaak om het onderlinge contact te herstellen. In de toekomst zullen deze werelden meer geďntegreerd worden; gezond voedsel zal ook in steden geproduceerd worden en vergroening vormt een essentiële voorwaarde zijn om steden leefbaar te houden.
EatThis. stimuleert deze dialoog tussen de bezoekers aan de Floriade en de tuinbouw en heeft twee thema's vorm laten geven door Marieke van den Heuvel en Stephan Petermann van MANN: de betekenis van technologie bij duurzame teelt en de verbinding van voedselproductie met de stad (Food and the City). Ook organiseert EatThis. tijdens de Floriade verschillende activiteiten die om deze connectie tussen samenleving en tuinbouw te realiseren, houd daarvoor onze website en social media kanalen in de gaten.
Graag nodigen wij jou uit voor een kennismaking en ben je, net als EatThis., geďnspireerd geraakt over de kansen voor de toekomst; kijk dan op eatthis.info.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws