Food Things! lanceert saus op basis van groenten
Geplaatst op 29 maart 2021
In het kader van het actuele horti thema 'Gezonde smaakbeleving' vertelde Guus Vredenburg hoe hij in zijn werk dagelijks bezig is met smaak en hoe gezondheid daar de laatste jaren een prominente rol in kreeg. Vredenburg werkte in het verleden voor sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en runt sinds enkele jaren samen met Saskia Vredenburg het bedrijf Food Things!, dat oplossingen biedt voor de levensmiddelenindustrie, foodservice en hospitality. Dat doet het bedrijf door innovaties te ontwikkelen die passen bij consument, markt en techniek. "Wij bedenken nieuwe concepten en producten, werken deze uit en starten ze op voor onze opdrachtgevers. Daarnaast verbeteren wij bestaande producten door ze waardevol(ler) te maken voor zowel opdrachtgever als consument. Door onze ruime culinaire ervaring kan Food Things! opdrachten flexibel en succesvol uitvoeren in gevarieerde markten", aldus Vredenburg.
In de uitzending op Paprika vertelde Guus verder over Umami, de vijfde smaak, en de wijze waarop hij dat inzet in zijn werk. Hij had in dat kader ook een mooie primeur, want binnenkort komt een bijzonder zelf ontwikkeld product op de markt: VOL5, een ambachtelijke saus op basis van groenten waarbij Umami ook een grote rol speelt. "Vol5 is bedoeld voor de foodprofessional en heeft een rijke en volle smaak zonder toevoeging van vlees. VOL5 is toepasbaar bij zowel vegetarisch, vegan, vlees, vis als gevogelte. De saus is geweldig van smaak, plakt aan de lippen en geeft een heerlijk vettig mondgevoel. En niet onbelangrijk, de saus is direct toe te passen en ook nog eens zeer geschikt om jouw eigen 'finishing touch' aan te geven."
Meer over dit bijzondere product hoor je binnenkort op Paprika Tasty Radio. Wil je dit gesprek nog een keer terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com.
Bron: Goedemorgen
Meer nieuws