Netstructuur immobiliseert plaaginsecten

Netstructuur immobiliseert plaaginsecten

Biobest lanceert Protac SF in Nederland en België. Dit residuvrije middel werkt volgens een fysiek mechanisme en past prima in een IPM-systeem.

De werking van Protac SF heeft zich in het Verenigd Koninkrijk al bewezen. Tuinbouwbedrijven prijzen het dunne, kleverige net dat na toediening van het middel om plaaginsecten wordt gevormd. "Binnen een paar seconden kunnen de beestjes al niet meer bewegen", verduidelijkt Sarah Van Beneden, Business Development Manager bij Biobest. "Daardoor kunnen ze het gewas niet langer aantasten en zullen snel sterven."

Volledig residuvrij
Protac SF is volledig residuvrij. De werking draait vooral om siliconenpolymeren. Van Beneden: "Na bespuiting wordt er een driedimensionale netstructuur gevormd die mobiele stadia van plagen als bladluis, spintmijt, bladvlooi, witte vlieg en trips immobiliseert en elimineert. En het mooie is: dit zuiver fysisch mechanisme vindt plaats aan de buitenkant van het insect. Ze zullen dus geen resistentie opbouwen. Ook niet na veelvuldig gebruik."

Alternatief voor chemie
Protac SF is perfect geschikt als correctiemiddel in een IPM-programma. Het is een alternatief voor een chemische plaagbestrijding. "Mits goed toegepast", benadrukt Biobest Adviseur Marvin Koot. "Na het spuiten moet Protac SF snel kunnen opdrogen. Wij adviseren het daarom overdag te gebruiken. Als er opnieuw plaaginsecten verschijnen, kan de behandeling herhaald worden. Neem daarbij wel een interval van minimum 7 dagen in acht."

Protac SF heeft een brede waaier aan toepassingen. Het is bedoeld voor gebruik in groentegewassen, fruitbomen, zachtfruit en siergewassen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel